Selanik Yarış Atı Yetiştiriciliği ve Pansiyon Hizmetleri

Haramız ismini Selanik olarak verilmesinin nedeni, M.Kemal Atatürk’ün mübadele döneminde rahmetli dedemiz Hasan CANÇEKER’i ve ailesini Selanik’ten İzmit gölgesine yerleştirmiş olmasından dolayı verilmiştir.

Selanik At Çiftliğimiz, Kocaeli ili İzmit ilçesine bağlı Akmeşe Köyü Cumhuriyet Mah. Bent Sok. No.120 adresinde, Marmara Bölgesi’nin ve Karadeniz Bölgesi’nin kesiştiği, Karadeniz’e 3 Km. mesafede, 415 dönüm üzerine Salih CANÇEKER ve oğulları Haluk CANÇEKER ile Faruk CANÇEKER tarafından kurulmuştur. 2019 yılında kurulan çiftliğimizin ve atlarımızın bakımını 23 yıllık tecrübesiyle kâhyamız Musa Özden ve 7 kişilik uzman yetiştiricilik ekibine emanet edilmiştir.

415 dönüm üzerine kurulu çiftliğimizde en küçüğü 30 dönüm, en büyüğü 85 dönüm olan, çim padoklarımız mevcut olup, 3 adet kum, 9 adet çim padok bulunmaktadır. Dişi taylarımız ve kısraklarımıza 80’er dönümlük çim padoklar ayrılmış olup ayrıca kısraklarımız için ikinci alternatif olarak 100 dönüm çim patoğumuz vardır. Erkek taylarımız için 40 dönüm çim patoğumuz bulunmaktadır. Erkek taylarımıza alternatif olarak 35 dönüm çim patoğumuz da bulunmaktadır. Tüm patoklarımız 7 karışım ayrık otu ve reklas otu ile karıştırılarak ekilmiştir.

Haramızda toplam 78 box bulunmaktadır. Bu boxlardan 5’i karantina içindir. Karantina boxlarımızda, haramızdan aşıma giden kısraklar, dışarıdan gelen misafir kısrak ve taylar 20 gün boyunca dezenfekte edilerek, dışarıdan gelebilecek herhangi bir hastalığa karşı burada tutulmaktadır. 20 gün sonra karantina bitiminde diğer atların içine salınıyor.

selanik at çiftliği
selanik at çiftliği
Selanik At Çiftliği Yarış Atı Yetiştiriciliği

Yeni doğan taylı kısraklarımıza özel ilk günlerinde salınması için iki tane 15 dönüm çim patoğumuz, boş damızlık kısraklarımız için de 30 dönüm üzerine çim patoğumuz bulunmaktadır.

Haramızda ayrıca her biri 2 dönüm üzerine kurulu 3 adet kum patoğumuz bulunmaktadır. Bu patokları kış aylarında karlı ve yağmurlu havalarda kısraklarımız ve taylarımız için kullanılmaktadır. Ayriyeten duş yeri mevcut olup,  güneş enerjisi ile ısıtılan suyla 24 saat sıcak su elde dilmekte, kısraklarımız ve taylarımız kış aylarında ılık suyla duş aldırılmaktadır.

Çiftliğimizde geniş kapasiteli mutfağımız mevcuttur. Mutfağımızda her at sahibinin ayrı ayrı kendilerine ait dolapları bulunmaktadır. Bu dolaplarda at sahiplerinin getirmiş olduğu vitaminler ve özel yemler muhafaza ediliyor. Çiftliğimizde birli taylarımız her ay tartılıp ortalama 20-30 arası kilo alıp almadığı kontrol edilip kayıt altına alınmakta. Bu kiloları almadığı takdir de tayımız veteriner kontrolünde vitaminler ve özel yemlerle takviye ediliyor.  At sahibi bilgisi dâhilinde at sahibinden temin edilen vitaminler ve özel yemler ile olması gereken kiloya getiriliyor. Atların bakımıyla ilgili olarak özel yem hazırlamasında görevli olan arkadaşımız bulunmaktadır. Bu arkadaşımız sadece bu işle ilgilenmektedir.

Çiftliğimizde gece bekçimiz mevcut olup, atlarımızın kontrolleri 1 saat arayla yapılmaktadır. Herhangi bir aksi durumda kâhyamızı bilgilendirip müdahale edilmektedir. Her gün belirli sayıdaki taylarımız dönüşümlü olarak tımarlanmaktadır. Tımarlama işlemi 2 çalışanımız tarafından yapılmaktadır. Her ay kısraklarımızın ve taylarımızın tırnak bakımı nalbant arkadaşımız tarafından düzenli olarak yapılıp her ay kurt ilacı verilmektedir. Ayrıca doğumcumuz da bulunmaktadır.

Çiftliğimiz her 10 günde bir ilaçlama makinesiyle püskürtme yöntemi kullanılarak dezenfekte edilmektedir.

Çiftliğimizden Görüntüler

Çiftliğimizden Fotoğraflar

ÖNERİ - ŞİKAYET FORMU

Öneri, Şikayet ve İsteklerinizi tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüşleriniz bizim için çok değerlidir.

İŞ BAŞVURU FORMU

Siz de Şevval Seyahat ailesine katılmak istiyorsanız lütfen başvuru formunu doldurunuz.